Mimosas 100, het adres voor een heerlijke vakantie in Zuid Frankrijk

Chalet en uitzicht
Chalet en uitzicht

Grand Canyon du Verdon
Grand Canyon du Verdon

Stranden
Stranden

Bezichtigen en winkelen
Bezichtigen en winkelen

Wijn en Cultuur

Met betrekking tot wijn en cultuur kunnen we boeken volschrijven. Maar dat hebben anderen al gedaan. Een paar mogelijkheden willen we kort noemen. Voor de liefhebber zijn die zeker een bezoek waard.

Collobrieres is een klein plaatsje in het achterland van Bormes les Mimosas. Vanaf Roche Parc International zo'n 45 minuten rijden. In dit dorp schijnt de tijd stil te hebben gestaan. Dit plaatsje is in deze streek vooral bekend vanwege de kurk -winning van de bast van de kurk-eik. U vindt er dan ook vele gebruiksvoorwerpen gemaakt van.....juist, kurk. Het hoeft geen betoog dat deze kurk ook gebruikt wordt voor het afsluiten van wijnflessen.

Chateau Sainte Roseline is een wijn-domain waar u de echte Zuid Franse sfeer letterlijk kunt proeven. Het is gelegen aan de provincialeweg tussen Le Muy en Draguignan. Overigens ook de plaats Draguignan is het bezoeken zeker waard. Vanaf Roche Parc moet u rekenen op een reistijd van ca 1 uur. Bezoek via deze link hun site: Chateau Sainte Roseline.

Chateau Minuty is een bekend wijn-domain, op nog geen 10 minuten vanaf Roche Parc. De wijn van dit Chateau is volgens velen van grote klasse. Bezoek via deze link hun site: Chateau Minuty.

Porquerolles; Als u een dag eens iets heel anders wilt doen, dan kunnen wij u een bezoek aan het eiland Porquerolles aanbevelen. U rijdt naar Hyeres en houdt daar de borden Ile de Porquerolles aan. Uiteindelijk moet u de auto laten staan en gaat u per veerboot naar het autovrije eiland. Om volop van het eiland te genieten is het aan te raden fietsen te huren. Het eiland staat bekend om zijn werkelijk prachtige baaitjes.

Als laatste nog 2 plaatsen. Het prinsdom Monaco (met de stad Monte Carlo) hoeft geen verdere uitleg. Vanaf Roche Parc zo'n 1,5 tot 2 uur rijden. Als u naar Monaco gaat, dan is een bezoek aan het Nautisch museum/aquarium zeker de moeite. Ook een wandeling door de paleistuin, of het meemaken van de wisseling van wacht zijn aan te raden.

Grasse is de fameuze parfumstad in Zuid Frankrijk, gelegen in een werkelijk adembenemende streek. U kunt er authentieke parfum-fabriekjes bezoeken, zelf parfum maken en wandelen door het oude stadsgdeelte.

Een kijkje binnen
Een kijkje binnen

Zwembad
Zwembad en ontspanning

Sport en ontspanning
Sport en ontspanning

Wijn en Cultuur
Wijn en Cultuur

Foto's zeggen meer dan 1000 woorden, klik op een foto voor een diavoorstelling naar keuze.